![Ingrediënten](https://cms-images.mmst.eu/jq6pdee2ul1f/4Xiz4I2692ZBW5GYo3m7br/3bd6fe93b0df228d1ed5cc714fe7831f/Ingredi%C3%ABnten.jpg?q=70&fm=webp&w=943&h=531)
- 250 gram bloem
- 4 grote eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 480 milliliter karnemelk
- 120 gram ongezouten boter
- Snufje zout
Benodigdheden
- Wafelijzer
- Handmixer
- Steelpan of magnetron
- 2 kommen
- Bakkwast
- Spatel
Noorse wafels zijn dunner en zachter dan reguliere wafels. Uiteraard kun je zelf de dikte bepalen als je ze zelf maakt. Volg het recept op deze pagina om verse wafels te bereiden als ontbijt, tussendoortje of speciaal voor Valentijnsdag.
Aantal porties 8, voorbereidingstijd 10 minuten, bereidingstijd 24 minuten
Benodigdheden
Wafels zijn gemakkelijk te bereiden in een wafelijzer. Volg de genoemde stappen om het beslag te maken en gebruik een hartvormig wafelijzer als je graag hartvormige wafels wilt creëren. Uiteraard kun je dit recept ook gebruiken om rechthoekige wafels te maken. Zo heb je de lekkerste wafels voor elke gelegenheid! Bekijk ook onze andere recepten om je culinaire ervaring compleet te maken.