
Staat je koelkast, zoals in veel huishoudens, op 7 graden Celsius of nog hoger? Dan is het slim om hem wat kouder te zetten. 4 graden Celsius is namelijk de beste temperatuur voor je koelkast. Zo bewaar je vlees veilig en blijven zuivel en groenten langer houdbaar. Het maakt niet uit waar je koelkast staat. In de schuur, kelder of keuken: probeer hem op 4 graden te houden. Zo voorkom je dat eten bederft en verloren gaat. Als je de koelkast nog kouder zet, kan het zijn dat eten achterin bevriest. Sommige groenten en fruit kunnen niet goed tegen zo’n lage temperatuur. Vis blijft daarentegen wel langer goed bij een koudere temperatuur van 1 graad Celsius. Daarvoor hoef je je koelkast niet per se lager te zetten. Bewaar vis bijvoorbeeld op de onderste, koudste plank. Eventueel met wat ijsblokjes. Goed om te weten: als je de temperatuur van je koelkast te laag instelt, moet de koelkast harder werken om de koude temperatuur te handhaven. Dat betekent dat je koelkast meer energie verbruikt.