- 225 gram cranberry’s
- 225 gram suiker
- 2 eetlepels sinaasappelsap (zelf geperste en gezeefde en sap is nóg lekkerder)
- 1 theelepel sinaasappelrasp
Recept: cranberry sinaasappelsaus
Luuk21 NOVEMBER 2024
Met deze variant op de klassieke Engelse cranberrysaus til jij je gerecht naar een nog hoger niveau. Deze saus is namelijk zoetzuur, waardoor het een frisse smaak aan je gerecht geeft. Perfect voor vleesgerechten, zoals kip, kalkoen en rollade. Wil je weten hoe je deze cranberry sinaasappelsaus maakt? Volg dan dit recept.
Aantal porties 4, voorbereidingstijd 5 minuten, bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten
Bereidingswijze cranberry sinaasappelsaus
- Doe 125 milliliter water in een pan, samen met de cranberry’s.
- Breng het geheel zachtjes in ongeveer 10 minuten aan de kook en roer het geheel regelmatig zacht door.
- Meng de suiker, sinaasappelsap en sinaasappelrasp erdoorheen en laat het 2 minuten koken.
- Laat de saus afkoelen.
- Als de saus te dik is: voeg een klein scheutje water toe.
- Nadat de saus in zijn geheel is afgekoeld is kun je deze afgedekt bewaren in de koelkast.
Voor een gladdere, egale saus kun je deze nog pureren met behulp van een staafmixer.
Gerelateerde artikelen