2. Overweeg om houtskool te gebruiken
Het verschil tussen houtskool en briketten is simpel: houtskool is sneller heet, maar briketten behouden hun temperatuur langer. Houtskool is daarom de beste basis als je op zoek bent naar kolen waarmee je de barbecue snel heet krijgt. Het is de perfecte brandstof voor het kort en krachtig grillen van vlees en groenten. Ben je van plan om dikkere stukken vlees langzamer te laten garen op de barbecue? Dan kun je beter gebruikmaken van briketten. Hierbij moet je iets meer tijd investeren in het opwarmen, maar dan behouden ze wel voor een langere tijd een constante temperatuur. Natuurlijk zijn er ook alternatieve brandstoffen dan kolen. Zo geven houten palletkorrels je gerechten die authentieke smaak alsof ze boven een kampvuur zijn bereid. Voor welke brandstof je ook kiest, zorg er in ieder geval voor dat die de rest van het jaar goed droog is opgeborgen. Hoe droger je brandstof, hoe minder hulpmiddelen je nodig hebt om je barbecue goed heet te krijgen.